Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman

 

    Campania națională VINEREA VERDE

 Stop! Azi, mașina stă pe loc!

        Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman aduce la cunoştinţă opiniei publice campania naţională „Vinerea verde”, lansată de Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor începând cu 12 martie a.c.

            Această campanie a pornit de la o realitate care schimbă viața Planetei: amprenta de carbon din traficul rutier.

            Deplasarea la birou, acasă sau în vacanță face parte din viața fiecăruia dintre noi. Toată lumea se gândește la o mobilizare “în viteză” și “cu confort”, fără să ia în calcul amprenta de carbon pe care o lasă Planetei: peste 70% din emisiile de CO2 din transporturi provin doar din traficul rutier. Fiecare dintre noi amprentăm Planeta anual cu peste 7000 de kg de CO2: pe cele mai multe dintre acestea le producem doar apăsând accelerația mașinii personale.

            Angajaţii APM Teleorman vor promova şi vor participa la această campanie prin alegerea unei metode alternative de deplasare spre şi dinspre birou, încurajând astfel mobilizarea verde.

            Campania se va repeta în fiecare zi de vineri a săptămânii, urmând ca Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor să promoveze un set de măsuri pentru a genera o mobilizare verde de masă în fiecare Vinere Verde.

Vă așteptăm alături de noi în Vinerea Verde!

Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman are regimul serviciilor publice deconcentrate şi este o instituţie publică finanţată integral de la bugetul de stat, cu personalitate juridică, subordonată Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului şi care îşi exercită atribuţiile şi competenţele în conformitate cu noile prevederi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2005, privind protecţia mediului, aprobată, modificată şi completată prin Legea nr. 265 din 29/06/2006.

Adresa: Str. Dunării, nr. 1, 140002 Alexandria, judeţul Teleorman

Sediu: intersecţia str. Dunării cu str. prof. Ion Moraru, cartier PECO

Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman a fost înfiinţată la 1 august 1990 potrivit Hotărârii Guvernului României nr. 983/1990 si Ordinului Ministrului Mediului nr.11/1990, şi-a schimbat denumirea prin Hotarârea Guvernului nr. 792/1992, iar in prezenteste organizată şi funcţionează în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernuluinr. 1.000 din 17 octombrie 2012 privind reorganizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului şi a instituţiilor publice aflate în subordinea acesteia şi Hotărârii Guvernului nr. 43/2020 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Conducerea instituţiei este exercitată de către doamna Laura Ilariana SIMION, Director Executiv al APM Teleorman, numita prin Decizia ANPM nr. 474 din 04.10.2021.

Anunț important

Vă informăm că sesiunea de colectare date privind generarea și gestionarea deșeurilor pentru anul 2022, aplicația Statistica Deșeurilor, nu se închide la 15 martie a.c.

De asemenea, având în vedere faptul că, la acest moment, serviciile publice existente în cadrul ANPM au o infrastructură hardware și software de baza „end of support” (ele fiind achiziționate in anul 2011), ceea ce determină dificultăți în accesarea simultană a aplicaţiilor pentru numărul din ce în ce mai mare de raportori, pentru operatorii economici care nu dețin autorizație de mediu și generează doar deșeuri municipale colectate separat sau în amestec de operatori de salubritate, recomandăm ca raportarea să se facă numai prin e-mail către agenția teritorială pentru protecția mediului în a cărei rază teritorială se află punctul de lucru, astfel încât să nu mai fie generate conturi suplimentare în aplicația Statistica Deșeurilor. Precizăm că aceste cantități de deșeuri municipale se regăsesc în raportările transmise de operatorii de salubritate.

COVID 19 (Coronavirus)

10 reguli de protectie

Cum folosim masca

Intrebari despre coronavirus

 

Telefon de permanenţă: 0247.316.228

Telefon pentru situații de urgență: 112

Mail: office[@]apmtr.anpm.ro

Telefon: 0247 316 228

Fax: 0247 316 229

Contul: RO51 TREZ 6065 032X XX00 1881

AJFP TR: Trezoreria Alexandia

C.U.I./C.I.F.: 3927665

 

Campanie europeana de informare si liber acces la informatii in domeniul protectiei consumatorilor “InfoCons – protectia consumatorilor"