BULETIN INFORMATIV
conform Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public
- Anul 2016-
a) Actele normative care reglementează organizarea şi funcţionarea autorităţii sau instituţiei publice
Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman a fost înfiinţată la 1 august 1990 potrivit Hotărârii Guvernului României nr. 983/1990 si Ordinului Ministrului Mediului nr.11/1990, şi-a schimbat denumirea prin Hotărârea Guvernului nr. 792/1992, în prezent este organizată şi funcţionează în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1.000 din 17 octombrie 2012 privind reorganizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului şi a instituţiilor publice aflate în subordinea acesteia şi Hotărârii Guvernului nr. 544/2012 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Pădurilor.
Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman este instituţie publică cu personalitate juridică, aflată în subordinea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, cu statut de serviciu public deconcentrat, finanţată de la bugetul de stat, care îşi exercită atribuţiile şi competenţele în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2005, privind protecţia mediului, aprobată, modificată şi completată prin Legea nr. 265 din 29/06/2006.
b) Structura organizatorică, atribuţiile departamentelor, programul de funcţionare, programul de audienţe al autorităţii sau instituţiei publice
APM Teleorman are următoarea structură organizatorică:
- Director Executiv
- Compartimentul Relaţii Publice şi Tehnologia Informaţiei, care îşi desfăşoară activitatea în domeniile:
- Relaţii Publice
- Tehnologia Informaţiei
- Serviciul Avize, Acorduri, Autorizaţii, care îşi desfăşoară activitatea în domeniile:
- Evaluare Impact
- Evaluare Adecvată
- Controlul Poluării
- SEVESO, EMAS, Eticheta Ecologică
- Schimbări Climatice
- Serviciul Calitatea Factorilor de Mediu, care îşi desfăşoară activitatea în domeniile:
- Domeniul Deşeuri
- Domeniul Chimicale
- Domeniul Biodiversitate
- Domeniul Sol, Subsol
- Dezvoltare Durabilă
- Programe, Proiecte
- Serviciul Monitorizare şi Laboratoare, care îşi desfăşoară activitatea în domeniile:
- Domeniul Evaluare Calitate Aer
- Domeniul Sinteză şi Rapoarte
- Domeniul Zgomot
- Domeniul Laboratoare
- Compartimentul Buget, Finanţe, Administrativ şi Resurse umane, care îşi desfăşoară activitatea în domeniile:
- Financiar-contabilitate
- Elaborare buget şi execuţie
- Achiziţii publice şi urmărire contracte
- Administrativ
- Resurse Umane
Atribuţiile serviciilor şi compartimentelor sunt prevăzute în Regulamentul de Organizare Funcţionare al APM Teleorman, care poate fi consultat la adresa de internet: http://apmtr.anpm.ro, la secţiunea Despre noi.
Programul de funcţionare al APM Teleorman:
luni – joi, între orele: 0800 – 1630
vineri, între orele: 0800 – 1400
Programul de audienţe: marţi, joi, între orele : 1000 - 1200
c). Numele şi prenumele persoanelor din conducerea autorităţii sau a instituţiei publice şi ale funcţionarului responsabil cu difuzarea informaţiilor publice
- Director Executiv – Ion RĂDULESCU
- Persoana responsabilă cu difuzarea informaţiilor publice – cons. Oana CIMPOAE
d) Coordonatele de contact ale autorităţii sau instituţiei publice
Denumire: Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman
Sediul: Str. Dunării, nr. 1, cod. 140002, Mun. Alexandria, Jud. Teleorman
Numar de telefon: 0247.316.228
Numar fax: 0247.316.229
Adresa de e-mail: office[@]apmtr.anpm.ro
Adresa paginii de internet: http://apmtr.anpm.ro
e). Sursele financiare, bugetul pe anul 2016 şi bilanţul contabil pentru anii 2014 şi 2015
Sursele financiare – bugetul de stat
Bilantul contabil se regăseşte pe site-ul instituţiei, la adresa de internet: http://apmtr.anpm.ro, la secţiunea Despre noi =>Buget-Finante, Achizitii, Investitii=>Bugetul APM Teleorman
f). Programele şi strategiile proprii
Pentru punerea în aplicare a strategiilor naţionale şi sectoriale în domeniul protecţiei mediului, APM Teleorman a elaborat şi/sau implementat următoarele programe şi planuri la nivelul judeţului Teleorman:
- Planul Local de Acţiune pentru Mediu al judeţului Teleorman;
- Planul de măsuri prioritare privind integrarea europeană pentru anul 2016 – Capitolul 22 – Mediu;
- Planul de acţiuni pentru realizarea obiectivelor de dezvoltare economico-socială pentru anul 2016.
g). Lista cuprinzând documentele de interes public
APM Teleorman are obligaţia să comunice din oficiu următoarele informaţii de interes public:
- actele normative care reglementează organizarea şi funcţionarea autorităţii sau instituţiei publice;
- structura organizatorică, atribuţiile departamentelor, programul de funcţionare, programul de audienţe al autorităţii sau instituţiei publice;
- numele şi prenumele persoanelor din conducerea autorităţii sau a instituţiei publice şi ale funcţionarului responsabil cu difuzarea informaţiilor publice;
- coordonatele de contact ale autorităţii sau instituţiei publice, respectiv: denumirea, sediul, numerele de telefon, fax, adresa de e-mail şi adresa paginii de internet;
- sursele financiare, bugetul şi bilanţul contabil;
- programele şi strategiile proprii;
- lista cuprinzând documentele de interes public;
- lista cuprinzând categoriile de documente produse şi/sau gestionate, potrivit legii;
- modalităţile de contestare a deciziei autorităţii sau a instituţiei publice în situaţia în care persoana se consideră vătămată în privinţa dreptului de acces la informaţiile de interes public solicitate.
Solicitarea informaţiilor de interes public către Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman, conform prevederilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la infomaţiile de interes public, se poate efectua prin solicitare verbală, la Compartimentul Relaţii Publice şi Tehnologia Informaţiei, persoană de contact – cons. Oana CIMPOAE, precum şi prin solicitare scrisă, transmisă prin telefon, fax, postă sau e-mail:
- Agentia pentru Protectia Mediului Teleorman
Str. Dunării, nr. 1, cod. 140002, Mun. Alexandria, Jud. Teleorman
- Telefon: 0247.316.228
- Fax: 0247.316.228
- E-mail: office[@]apmtr.anpm.ro
Formularul tip pentru solicitarea informaţiilor de interes public se regăseşte pe site-ul instituţiei, http://apmtr.anpm.ro, la secţiunea Informaţii de interes public.
h). Lista cuprinzând categoriile de documente produse şi/sau gestionate potrivit legii
- acte de reglementare: avize, acorduri de mediu, autorizaţii de mediu;
- bilanţul contabil.
Informaţiile de mediu deţinute de APM Teleorman pentru anul 2016, se regăsesc pe site-ul institutiei: http://apmtr.anpm.ro, la secţiunea Informaţii privind mediul.
i). Modalităţile de contestare a deciziei autorităţii sau instituţiei publice în situaţia în care persoana se consideră vătămată în privinţa dreptului de acces la informaţiile de interes public solicitate
În cazul în care o persoană consideră că dreptul de acces la informaţiile de interes public a fost încălcat, aceasta se poate adresa cu reclamaţie administrativă conducătorului instituţiei, în termen de 30 de zile de la luarea la cunoştinţă a refuzului de furnizare a informaţiilor de interes public solicitate.
Formularul tip pentru reclamaţie administrativă se regăseşte pe site-ul instituţiei, http://apmtr.anpm.ro, la secţiunea Informaţii de interes public.
Răspunsul la reclamaţia administrativă se transmite solicitantului în termen de 15 zile de la depunerea acesteia.
În cazul în care, după primirea răspunsului la reclamaţia administrativă, solicitantul se consideră în continuare lezat în drepturile sale prevăzute în Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, aceasta poate face plângere la secţia de contencios administrativ a tribunalului în a cărei rază teritorială domiciliază sau în a cărei rază teritorială se află sediul autorităţii ori al instituţiei publice, în termen de 30 de zile de la data expirării termenelor prevăzute la art. 7 din L. 544/2001, respectiv 10 zile sau, după caz, 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcţie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare şi de urgenţa solicitării.
In cazul in care doriti sa transmiteti o sesizare , mentionam ca aceasta va fi inregistrata cu respectarea prevederilor OG nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, aprobata prin Legea nr. 233/2002. Petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de identificare nu se iau in considerare si se claseaza.